Інформатор Калуш

ГРОШІ

“Постелять нормально?” — у Калуші оголосили тендер на ремонт проблемних доріг

Днями стало відомо, що Управління житлово-комунального господарства в місті Калуш оголосили тендер на ремонт доріг на несподівано “маленьку” суму, всього 2,5 мільйони гривень. Термін подачі документів на участь у закупівлі  триватиме до 12 квітня. В чому його суть —

Розповідає Інформатор, посилаючись на тендер у системі Prozorro.

Як відомо, з матеріалів тендеру мається на увазі ремонт доріг, який буде проводитись методом гарячого асфальту. Планується відновити дорожнє покриття на міжквартальних ділянках площею до 3000 квадратних метрів.

Начальник УЖКГ Тарас Фіцак роз’яснив Інформатору як саме буде відбуватися робота:

“Наразі ми проводимо тендер на загальний об’єм. Самі ж ремонтні роботи плануються на травень-червень поточного року. В нас є одні цифри, а по факту, коли зникне сніг, ми побачимо реальну картину. Якщо зараз ми умовно маємо на увазі якусь конкретну яму розміром 10 на 5 метрів, то до часу виконання вона може стати більшою, скажімо вже 11 на 6 метрів. По договору буде 3000 кв.м”, — прокоментував начальник управління.

У проєкті тендеру зазначено, що плануються як ямкові ремонти (максимальною площею до 25 квадратних метрів) так і суцільне асфальтування (понад 25 квадратних метрів).

Також відомо, що цей процес планується виконувати паралельно до ямкових ремонтів “Калуш автодору”, який використовує струменевий метод з відповідної для цього технікою.

“Ми ж замовники гарячого асфальту і більших карт. А в нас замовлення на великі ями або шматки суцільного асфальту. До прикладу, коли потрібно 20 метрів довжини та три метри ширини взяти й заново застелити. У планах є багато локацій, які потребують часткового асфальтування. Наприклад ділянка поблизу 11 школи, біля Єврейського кладовища. Також кінець вулиці Коновальця біля музичної школи й інші схожі проблемні ділянки по всьому місту. Мова йде про найгірші міжквартальні дороги“, — додав Тарас Фіцак.

Інформатор стежитиме за процесом закупівлі й обов’язково розповідатиме про прогрес.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору