Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

20 мільйонів гривень за український безпілотник у москві

Підприємець та розробник безпілотника “Довбуш” оголосив конкурс для українських виробників та розробників БПЛА з серйозним призовим фондом.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Апостроф.

Про це Володимир Яценко заявив в етері Єдиного національного телемарафону. Розповів, що така ідея виникла після того, як прочитав, що путін планує бути присутнім на параді 9 травня, що відбуватиметься на красній площаді.

“Я офіційно встановлюю премію українському виробнику БПЛА, чий літак, звісно, за допомогою військових, долетить і приземлиться на червоній площі у москві 9 травня”, — оголосив розробник.

Наразі премія становить 20 мільйонів гривень, але підприємець встановив можливість усім охочим доповнювати суму в банці mono.

“Сподіваюсь, що ця сума буде справедливо розділена між виробником і військовими операторами, які вдало виконають завдання, і буде спрямована на вдосконалення БПЛА”, — поділився чоловік.

Попри приземлення на красну площадь, головною умовою є присутність на крилах безпілотника українських гасел, такі як: “Слава Україні”, “Героям Слава”. Володимир  зазначає, що таке завдання є цілком реальним, тому що напередодні він з командою здійснили “тренувальний політ”. Були повідомлення, що 28 березня малий безпілотник з українськими гаслами на крилах зафіксували у новій москві — це 45 кілометрів від красної площаді.

“Це була підготовка до параду. Ми так дивилися, як вони реагують, — чи бачать нас, чи не бачать. І можу сказати, що все буде добре. Так що давайте разом влаштуємо їм “свято”!, — закликав Володимир Яценко.

Розробник також заявив, що його “Довбуш” теж летітиме, але поза конкурсом, собі виплачувати премію він не збирається. Додав, що зараз він з командою працює над створенням безпілотника, який літатиме на 500 та 1000 кілометрів.

“Ми зараз працюємо над тим, щоб було і 500, і 1000 км. Кожне місто в росії має відчути, що воно на війні, що війна близько, кожен військовий об’єкт може бути вражений нашими безпілотниками. Тоді ця війна закінчиться дуже швидко”, – зазначив Володимир Яценко.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору