Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Вистояли” — найважчий опалювальний сезон в історії позаду – Укренерго

Нас лякали темрявою і холодом, але ми вистояли. Ворог недооцінив ані Україну, ані світову підтримку. Проте, ця зима таки була складною, а наслідки шокуючі.

Розповідає Інформатор, покликаючись на колег з Івано-Франківська.

За оцінкою світового банку й ПРООН масштаби руйнувань дуже масштабні — щоб закрити першочергові потреби на відновлення та захист високовольтної мережі “Укренерго”, треба майже 1 млрд доларів.

“Жодна європейська енергосистема не зазнавала такої масштабної спроби знищення: понад 1200 ракет та дронів випустили росіяни по ключових енергетичних об’єктах. На жаль, понад 250 із них таки влучили у ціль – 43% магістральних мереж було пошкоджено. Обстріляні й зазнали різного ступеню ушкоджень усі теплові та гідроелектростанції”, — кажуть в “Укренерго”.

Попри обстріли та повітряні тривоги енергетики не покладаючи рук лагодити пошкодження.

Розповіли тако ж про підтримку європейських партнерів:

““Укренерго” вже отримало майже 500 одиниць обладнання, ще більше виготовляється та їде в Україну. Завдяки об’єднанню зусиль, станом на сьогодні, повернуто в роботу, хоч подекуди й частково, 80% пошкодженої магістральної мережі”, – повідомили у пресслужбі.

Наразі ситуація є стабільною. Електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів, а стан мереж дозволяє обходитися без відключень.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору