Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як житель Калущини пережив клінічну смерть і навернувся до Бога

Василь Качмар з села Лоп’янка 13 років тому переніс клінічну смерть і з того часу кардинально змінив своє життя. Сьогодні історія про нього…

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Галицького Кореспондента.

До прикрого випадку чоловік активно зловживав алкоголем, хоча був вправним майстром. Збудував власними руками хату в селі. Мав жінку та двох синів, проте дружина опускала руки, тому що Василь подавав поганий приклад дітям.

Як усе сталось?

Влітку на роботі у Києві працювали з бригадою три дні підряд, а втому знімали алкоголем. Чоловік згадує, що тоді дні були спекотні й вже на наступний ранок він прокинувся з поганим самопочуттям. Через це бригадир сказав йому залишатися вдома.

“Вся моя бригада пішла на роботу, але забули пилу й один чоловік повернувся за нею, бо без неї не могли розпочати. Повернувся і побачив мене вже у важкому стані — це був інсульт”, — ділиться Василь.

Василю викликали швидку, але вже у дорозі його стан погіршувався і медики викликали реанімаційну бригаду.

“Єдине, що я пам’ятаю, це коли лікар реанімаційної швидкої сказав: “Ми його втрачаємо”. У той момент я втратив свідомість”, — розповідає Василь Качмар.

Далі розказує, що після цього почув голос, який зачитував його хороші та погані справи. Йому сказали, що знаходиться зараз у пеклі й сюди потрапив через горілку.

“Той голос дав настанови: не пити, не курити, поважати жінку. Якщо виправлюся, то можу повертатись на землю, бо за мене моляться і дуже плачуть мої рідні. Але якщо я не навернуся до Бога, то вже буду в іншому місці. Тоді голос наказав мені: “Я тобі дав жінку для того, щоб ти її любив і поважав, а ти її зневажаєш. Як далі будеш її зневажати, то я в тебе її заберу”, — зазначає чоловік.

Потім згадує, що крізь сон почув інформацію про те, що він помер і до нього їдуть рідні. Після цього почув: “Кажу тобі, встань” і через це проснувся й різко встав на ноги. Одразу ж прибігли медичні працівники, які сказали що йому не можна вставати. Пізніше йому розповіли, що до органів півтори доби були підключені апарати, а ще півтори доби був у комі.

“Згодом я побачив своїх рідних, моїй радості не було меж. Я дякував Всевишньому, що можу їх обняти. Бо саме завдяки Богові, Гошівській Матері Божій, священникам, рідним і всім людям, які за мене молилися я вижив після клінічної смерті”, — згадує пан Василь.

 Після цього Василь Кочмар перестав вживати спиртне та навернувся до Бога. Жінка ділиться, що він змінився у ставленні до людей, став терплячий та розсудливий.

З того випадку пройшло 13 років, чоловіку зараз 66 років і він інвалід 1 групи. Ділиться, що незважаючи нінащо дякує Богові за кожен день:

“Нехай ніхто й ніколи не побачить і не відчує те, що бачив і відчував я. Лікарі тоді в Києві сказали, що з такого стану як був у мене, на тисячу виживає одна людина. Тому дякую Богові, що дав шанс. Не стидаюся і не цураюся того, яким я був раніше. Мене Бог навернув на добрий шлях і я хочу, щоб через мою історію навернулися інші. Алкоголь руйнує здоров’я та сім’ї. Зараз останні дні Великого Посту. Тому у Бога все можливо, лише треба вірити й самому захотіти змінитися”.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору