Також кухар поділився чим солдати щоденно харчуються на передовій.
Повідомляє Інформатор, посилаючись на Інформагентство АрміяInform.
Кухар Андрій із позивним “Птах” повторює давню військову приказку — “Ситий воїн — вправний воїн” й ділиться, що у їхніх підрозділах його колеги стараються готувати для воїнів різноманітне та поживне харчування.
“Із перших страв у нас борщ, капусняк, бульйони курячі та грибні, суп гороховий. Смажимо котлети, відбивні, рибу. Щоразу намагаємось робити різні салати: і олів’є, і дністер тощо. У неділю традиційно готуємо чанахи по-гуцульськи зі свинячими реберцями, квасолею, картоплею та морквою. Скажу чесно, ще жодна людина від нас не вийшла незадоволеною чи голодною”, — ділиться чоловік.
У війську Андрій служить за власним фахом, ще до повномасштабного вторгнення працював у одному з ресторанів Косівщини. Готувати на передовій йому допомагають ще декілька хлопців. Вони прокидаються о 4 годині ранку для того, щоб приготувати на кілька сотень осіб сніданок, який проходить о 8 годині ранку. Додає, що їжу доставляють й воїнам на позиціях.
До Великодня планують приготувати домашню ковбасу та холодець.
“Ми ж зробили коптилку, тож тепер ще й м’ясо коптимо. Якраз на Великдень порадуємо наших воїнів. Ще й Паски будемо пекти”, — підсумував Птах.
Олег Кіндрацький
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com