Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Копчене м’ясо, холодець та паска”, — кухар 102 бригади розповів чим частуватиме солдат на свято

Також кухар поділився чим солдати щоденно харчуються на передовій.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Інформагентство АрміяInform.

Кухар Андрій із позивним “Птах” повторює давню військову приказку — “Ситий воїн — вправний воїн” й ділиться, що у їхніх підрозділах його колеги стараються готувати для воїнів різноманітне та поживне харчування.

“Із перших страв у нас борщ, капусняк, бульйони курячі та грибні, суп гороховий. Смажимо котлети, відбивні, рибу. Щоразу намагаємось робити різні салати: і олів’є, і дністер тощо. У неділю традиційно готуємо чанахи по-гуцульськи зі свинячими реберцями, квасолею, картоплею та морквою.  Скажу чесно, ще жодна людина від нас не вийшла незадоволеною чи голодною”, — ділиться чоловік.

У війську Андрій служить за власним фахом, ще до повномасштабного вторгнення працював у одному з ресторанів Косівщини. Готувати на передовій йому допомагають ще декілька хлопців. Вони прокидаються о 4 годині ранку для того, щоб приготувати на кілька сотень осіб сніданок, який проходить о 8 годині ранку. Додає, що їжу доставляють й воїнам на позиціях.

До Великодня планують приготувати домашню ковбасу та холодець.

“Ми ж зробили коптилку, тож тепер ще й м’ясо коптимо. Якраз на Великдень порадуємо наших воїнів. Ще й Паски будемо пекти”, — підсумував Птах.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору