Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Калущині з’являться “Активні парки” — що відомо?

Кілька тижнів тому, 30 березня, Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження про розподіл 54 млн гривень субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів з реалізації соціального проєкту “Активні парки – локації здорової України”. Його розроблено з метою забезпечення в регіонах популяризації та організації оздоровчої рухової активності усіх категорій громадян, у тому числі осіб з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб. 

Новими деталями ділиться Інформатор, посилаючись на Світлану Онищук.

Сьогодні стало відомо, що 17 громад Прикарпаття отримають державні кошти на розвиток цього проєкту в нашому регіоні, на суму 1,6 млн грн.

“Попри війну держава продовжує підтримувати напрямок здорового способу життя. Нагадаю, реалізація проєкту входить у загальнонаціональну програму Президента України Володимира Зеленського “Здорова Україна. На жаль, через повномасштабну війну минулоріч парки не відкривали. Цього року проєкт продовжує працювати”, — прокоментувала голова Івано-Франківської ОВА.

На Калущині фінансування таких парків отримають Войнилівська, Калуська та Долинська територіальні громади.

Також Світлана Онищук поділилась, що фінансування отримають ще і Снятинська, Рожнівська, Матеївецька, Олешанська, Тлумацька, Коломийська, Отинійська, Івано-Франківська, Лисецька, Надвірнянська, Пасічнянська, Дубівська,  Бурштинська, та Солотвинська територіальні громади.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору