Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Не вкрав, а просто не повернув” — суд виніс вирок “дивному” злодію

Калушанин на похороні взяв у знайомого телефон, щоб подзвонити і… забув віддати. 

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

Минулого вівторка, 4 квітня, у Калуському міськрайонному суді було розглянуто кримінальне провадження щодо вчинення таємного викрадення чужого майна, скоєного в умовах воєнного стану.

Потерпілий розповів у суді, цьогоріч у січні він з підсудним разом перебували на похороні. Обвинувачений попросив у нього телефон для здійснення дзвінка. Після того, як він надав свій телефон обвинувачений вийшов із подвір’я поминального будинку і більше він його не бачив.

За кілька днів прийшовши в поліцію, щоб написати заяву на крадіжку, потерпілий дізнався, що його горе-друг днями раніше сам прийшов до відділку й добровільно здав телефон.

За фактом скоєного поліцією було порушено кримінальну справу, а матеріали направлено до суду.

Крадій у суді свою вину визнав повністю, а також розповів, що він дійсно у свого знайомого взяв мобільний телефон для здійснення дзвінка. Після чого він вийшов із подвір’я поминального будинку та пішов геть. Мобільним телефоном він користувався деякий час, а потім телефон видав працівникам поліції. У вчиненому розкаюється, просив суворо не карати.

Зрештою, суд визнав вину обвинуваченого і кваліфікував його дії як таємне викрадення чужого майна, себто крадіжку, здійснене в умовах воєнного стану. За це йому призначено покарання у вигляді  трирічного іспитового строку.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору