Інформатор Калуш

ВЛАДА

“Хочу літа і канікул!” — коли калуські школярі підуть на відпочинок? | Деталі

Війна внесла багато коректив у багато сфер нашого життя. Не виключення й освітній процес у навчальних закладах, який змінився досить суттєво. В багатьох містах ситуація з навчанням дуже критична. А яка вона у Калуші?

Інформатор дізнався коли калуським школярам слід очікувати найближчих канікул.

Нагадаємо, що у Калуському районі весняних канікул не передбачається, оскільки зимові канікули в калуських школах в січні були подовжені й тривали до кінця місяця.

“Замість того, щоб мати коротші канікули тоді, ми їх подовжили у зв’язку з економією тепла. Це було рішення педагогічної ради навчальних закладів. Тож вийшло так, що за їх рахунок ми використали й весняні”, — поділилась начальниця Калуського управління освіти, Ірина Люклян.

А що ж літніми канікулами?

Законом України “Про повну загальну середню освіту” передбачено, що навчальний рік повинен мати не менше від 175 навчальних днів. Проте, у зв’язку з воєнним станом дія цього положення “заморозилась” й за тривалість навчального року тепер відповідальний Кабінет Міністрів України. Водночас кожна школа може встановлювати канікули самостійно, зважаючи на безпеку.

Постановою Кабміну № 711 від 24 червня 2022 р. було визначено, що навчальний рік 2022-23 повинен закінчитись 30 червня 2023 року.

“У нас навчальний рік закінчується не пізніше 1 липня. Оскільки це закріплено законодавчо. Загалом навчання в Калуші триватиме до 31 травня”, — зазначила Ірина Люклян.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

 

Нагору