Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Новий завіт” врятував життя бійцю 102 бригади територіальної оборони

Від смерті під час вибуху воїна захистила книга, яку йому у школі подарував священник.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Українську Правду.

Перебуваючи на полі бою за 10 метрів біля 35-річного Степана стався вибух, його зачепило уламками. Після цього воїна евакуювали до стабілізаційного пункту в районі межі Донецької та Запорізької областей. Там медики взялися рятувати пораненого. Він був при свідомості, але з масштабними та моторошними, діляться, що готувались до гіршого.

“Однак, коли медики відкрили перев’язку і зробили УЗД, то були шоковані. Уламка у животі не було”, – розповідає волонтерка Оксана Корчинська.

Виявилось, що чоловік отримав тільки рвані рани. Осколок не пошкодив внутрішні органи тому, що прошив “Новий завіт”, що знаходився у нього в поясній сумці. Зараз Степан лікується у київському шпиталі та почувається задовільно.

Як розповіла журналістам Оксана Корчинська, чоловік за вірою греко-католик, а книжку, що врятувала від смерті носить вже 17 років. Дісталась вона йому ще у 10 класі під час візиту священника у школу. Зараз історією активно зацікавився Музей національної історії. Адміністрація виступила з ініціативою забрати розсічену навпіл книжку до музею, воїн підтримав таку ідею.

“Можливо, скептики скажуть, що це банальний збіг обставин, що будь-яка інша книга могла б врятувати життя. Але факт залишається фактом – життя врятувала Біблія і віра в Бога, яка спонукала Степана носити книгу постійно біля себе”, — пишуть на сторінці 102 бригади територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору