Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“4.5.0. Прикарпаття бути”, — керівниця ОВА розглянула проєкт будівництва реабілітайного центру

Василина Перегуда провела презентацію проєкту, який розпочав її чоловік, що загинув на війні.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Андрія Найду.

На зустрічі пані Василина провела комплексну презентацію проєкту з промороликом та візуалізацією майбутнього центру. Вона розповіла, що центр служитиме багатофункціональним осередком для реабілітації ветеранів.

У підсумку презентації керівниця ОВА підтримала ідею та пообіцяла посприяти з пошуком донорів для ремонту приміщення й навколишньої території.

Нагадаємо:

У 2021 році троє добровольців: Тарас Масляк, Олег Перегуда та Іван Порохнавець працювали над ідеєю створення реабілітаційного центру для ветеранів під назвою “4.5.0. Прикарпаття”. Назва проєкту не є випадковою, адже ці цифри це код радіоперемовин, який означає, що все добре, ситуація спокійна.

Власне ідейним натхненником створення був Олег Перегуда, який виділяв для діяльності центру три основні напрямки:

  • психологічна реабілітація з комплексом заходів цивільної адаптації;
  • фізіотерапевтична реабілітація;
  • застосування комплексу апітерапевтичних процедур і методик.

Для дислокації центру обрали будівлю у мікрорайоні Хотінь, яка раніше слугувала помповою станцією для забезпечення міста водою. Об’єкт знаходиться на березі річки Лімниця та має загальну площу у 325 кв. метрів. На території розташований великий зал для встановлення тренажерів й реабілітаційного обладнання, а також пару менших будівель для забезпечення роботи центру.

З початком повномасштабного вторгнення роботи зі створення центру тимчасово припинили. Олег Перегуда повернувся на фронт й 14 червня загинув у боях з ворогом. Зараз його справу продовжують рідні, зокрема жінка Василина.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору