Інформатор Калуш

ВЛАДА

На Прикарпатті ліквідують лісгосподарські управління та підприємства

На нараді керівництва Івано-Франківської ОВА з головами районних військових адміністрацій та територіальних громад обговорили реформування лісової галузі.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на голову Івано-Франківської ОВА.

Про це на засіданні заявив директор Карпатського офісу ДП “Ліси України” Володимир Бадзян, який розповів, що зміни відбуваються внаслідок формування нової політики галузі під керівництвом Міністерства захисту довкілля.

Тому 24 обласні управління лісового та мисливського господарства ліквідують, а натомість утворять 9 таких міжрегіональних управлінь. Також ліквідують 158 лісогосподарських підприємств й створять замість них 158 філій єдиного державного спеціалізованого лісогосподарського підприємства “Ліси України”. На території Прикарпаття будуть переформатовано 13 таких.

Після створення філій вони реалізовуватимуть політику галузі, а міжрегіональні обласні управління забезпечать контроль виконання. Такі реформи, як пише керівниця, сформують ДП “Ліси України”, як незалежне господарююче підприємство.

Також додає, що сплата податків та зборів до місцевих громад, які надають спеціальне використання лісових ресурсів, не зупинятиметься та надходитиме до тих самих громад.

“Тобто рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів та податок за лісові землі відповідно до чинного законодавства і далі буде перераховуватися до місцевого бюджету за місцезнаходженням лісової ділянки. Податок на доходи фізичних осіб, нарахований працівникам структурних підрозділів (лісництв, нижніх складів тощо), перераховуватиметься до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого підрозділу”, — пише керівниця.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору