Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що з не так з автобусними рейсами з Калуша у Кропивник?

Нещодавно між перевізниками та жителями села виник конфлікт, який вирішували на позачерговому засіданні виконкому.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

Дотепер пасажирські перевезення з Калуша у Кропивник, забезпечували два перевізники за маршрутами “Калуш-Кропивник 1” та “Калуш-Кропивник 2”. Під час труднощів з браком пального та його здорожчанням, яке було минулого року, перевізники домовились оптимізувати графік і здійснювати рейси почергово.

Тимчасовий графік задовольняв потреби мешканців, але після стабілізації, перевізники розпочали конкурувати між собою й виїжджати на маршрут одночасно. Два автобуси одночасно їхали по одному й тому самому маршруту наввипередки. Натомість пасажири змушені були чекати повернення до двох окремих маршрутів. У відповідь на такі дії серед мешканців села зростали скарги та обурення.

Варто зазначити, що це сталось також через те, що у грудні 2022 в одного з “конкурентів” закінчився дозвіл на здійснення перевезень за маршрутом “Калуш – Кропивник 1”, котрий був наданий райдержадміністрацією.

“Відповідно до чинного законодавства, в період воєнного часу такі правочини пролонговуються за згодою сторін. Однак, районна військова адміністрація не продовжила договір, оскільки втратила такі повноваження, натомість своїм листом рекомендувала виконавчому комітету вжити відповідних заходів”, — повідомляють у Калуській міській раді.

Водночас другий перевізник має чинний договір з Калуською міською радою про обслуговування маршруту “Калуш-Кропивник 2”.

Щоб розв’язати це питання, 14 квітня, виконавчий комітет ухвалив рішення, яке надає дозвіл перевізнику у якого термін договору припинився продовжувати перевезення за раніше закріпленим за ним маршрутом. Також у міській раді додають, що управління економіки отримало доручення про невідкладну підготовку конкурсу на цей маршрут.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору