Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Аж 78% порушників | Результати моніторингу пекарень та хлібокомбінатів

На Прикарпатті відбувся моніторинг у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

Інформатор повідомляє, що Держпродспоживслужба провела моніторинг у 370 суб’єктах господарювання.

Фахівці управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області перевіряли заклади середньої та дошкільної освіти, заклади оздоровлення та відпочинку для дітей, їхніх постачальників харчових продуктів, пекарень та хлібокомбінатів.

Під час моніторингу закладів середньої та дошкільної освіти, а також закладів оздоровлення та відпочинку, звертали увагу на такі питання:

  • оцінки стану запровадження постійних процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів і контроль у критичних точках (НАССР) у харчоблоках та їх дієвість;
  • виконання програм лабораторного контролю;

За результатами збору інформації, у 292 об’єктах було виявлено порушення. Це 79% від усіх обстежених.

Саме під час моніторингу пекарень та хлібокомбінатів фахівці звертали увагу на такі фактори:

  • наявність реєстрації потужності, як оператора ринку харчових продуктів;
  • санітарний стан виробничих та складських приміщень;
  • дотримання гігієнічних вимог під час виробництва.

Моніторинг провели у 87 суб’єктах господарювання, які працюють на території області. Порушення виявили у 68 операторів ринку,  що становить 78% від обстежених.

Рекомендації щодо усунення виявлених невідповідностей надано всім суб’єктам господарювання, де виявлені порушення під час збору інформації щодо забезпечення належних та стабільних умов провадження діяльності.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору