Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Стали відомі нові деталі у справі проповідниці “руского мира”, яку запроторять за ґрати на 5 років — СБУ

В період воєнного стану агітація за ворога — ницо й не припустимо. На жаль, на Прикарпатті досі знаходяться прихильники окупантів. Про таку 50-річну агітаторку з Калуша ми розповідали у матеріалі Калуську проповідницю “руского мира” запроторять за ґрати на 5 років. Сьогодні стали відомі нові деталі її справи.

Розповідає Інформатор, посилаючись Управління СБУ в Івано-Франківські області.

Нагадаємо, що жінка в соціальних мережах запевняла, що у війні та жертвах винні українці, а причиною агресії стала політика “русофобії, ксенофобії і відвертого фашизму”, яку проводила Україна.

Також на своїй сторінці у Facebook вона переконувала, що автомобілі, які евакуювалися з-під Києва, розстрілювали українці, “Азов” мародерствував у Маріуполі, а Київ, Харків та Львів обстрілювала українська ТРО.

Обвинувачувана також пропонувала видати агресорам “головних бандерівців”, що, на її думку, мало врятувати українців від знищення.

Висновки досудового розслідування, яке здійснювали слідчі Служби Безпеки України за ч. 3 ст. 436-2 КК України було підтверджено Калуським міськрайонним судом. Згідно зі статтею калушанку засуджено до позбавлення волі на термін 5 років 6 місяців без конфіскації майна.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору