Калуш До сайту

“Шпигунські штучки…” — калушанка купила занадто спеціальну ручку й отримала штраф

Служба Безпеки України продовжує невтомно працювати й іноді знаходить дуже унікальні випадки порушень.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

Сьогодні стало відомо, що мешканку Калуша притягнули до адміністративної відповідальності, оскільки вона порушила статтю 195-5 КУпАП “Незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації”. Таким засобом виявилась кулькова ручка з функціями прихованого аудіо запису. Проти неї склали протокол та направили його на розгляд суду.

Як відомо, за матеріалами справи, жінка надала згоду працівникам СБУ на огляд її особистих речей. В ході огляду у неї було виявлено спеціальний технічний засіб у вигляді кулькової ручки, який може використовуватись для негласного отримання інформації.

Як пояснила сама “порушниця”, вона вільно придбала даний пристрій на торгівельній платформі, з метою продажу жителям району. Про те, що даний технічний засіб може відноситись до спеціальних технічних засобів і заборонений до вільного обігу їй відомо не було.

Врешті вона добровільно передала цей технічний засіб співробітникам органів СБ України на експертизу. Після огляду “девайсу” фахівець визначив його як “технічний пристрій, знаходиться у робочому стані та відноситься до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації”.

Після перевірки судом зібраних по даній справі доказів було вирішено притягнути калушанку до адмінвідповідальності й призначити їй штраф розміром 850 грн, з конфіскацією ручки. 

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com