Інформатор Калуш

ВЛАДА

Він працює: підсумки роботи чат-боту “Гаряча лінія” Калуської міської ради

На території громади вже 2 роки працює чат-бот, який забезпечує комунікацію жителів з управлінцями міста. Сьогодні у Концертному залі підбивали підсумки від початку створення системи й до сьогодні.

Ділиться Інформатор.

Бот працює на основі таких месенджерів, як: телеграм та вайбер. Новий користувач спочатку реєструється у системі, зазначаючи свої персональні дані, а після цього вже може подавати заявку управлінцям. Зареєструватись можна на офіційному сайті Калуської міської ради. Міський голова ділиться, що чат-бот є найшвидшим способом повідомлення міської влади та управлінь про проблеми, які виникають у Калуші:

“Все нереально побачити, але завдяки такій системі можна оперативно реагувати на усі проблеми”.

Керівниця правління у NGO UFRA та ініціаторка проєкту Наталія Захарова, ділиться, що він став засобом оперативного реагування:

“Громадяни подають у заявці конкретну проблему з фото і відео матеріалами. Інформація передається у відповідні управління й вирішується”.

Також додає, що проаналізувавши виконання усіх заявок, то проблеми вирішені у 95% усіх, в інших випадках людям дали відповідні розʼяснення.

“Звісно є звернення де люди хочуть капітальних ремонтів доріг, благоустрою. Такі звернення так швидко не реалізовуються, бо є багато інших факторів, які не тільки від нас залежать. Але такі заявки теж дають свій результат, тому що ми бачимо чітку потребу жителів й виставляємо пріоритети на майбутнє”, — пояснює начальник УЖКГ Тарас Фіцак.

За словами пані Наталії особливу ефективність чат-бот показав у перші дні війни, коли у громаду прибувало багато внутрішньо переміщених осіб. Наразі у системі вже зареєстровано 1507 користувачів. Повідомлення чітко надходять до компетентних осіб, а стерти їх не можливо, тому що діє подвійний запис листування.

Підсумовуючи присутні зазначили, що для громади цей проєкт є важливим, тому що покращує комунікацію громадян з міською владою.

Повний запис засідання:

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору