Інформатор Калуш

ТРЕШ

“- Ківсяки атакують! – Уже ні…” — як вирішилось питання нашесті багатоніжок на Хмельницького, 33?

Днями калуський фейсбук сколихнув допис мешканців багатоквартирного будинку на вулиці Богдана Хмельницького. У кількох під’їздах були помічені цілі кубла тропічних багатоніжок. Декого це злякало, в когось викликало огиду, а для когось стало черговою причиною вказати й на інші істотні проблеми нашого міста. Що ж там з багатоніжками, спитаєте ви?

Розповідає Інформатор.

Прибувши на місце події нам пощастило зустрітися з юнаками, які й виставили в мережу інтернет факт присутності нової фауни в їхньому домі.

“Вчора їх було дуже багато. Але ця проблема не тільки в нашому під’їзді, така ж ситуація ще у мінімум шести будинках, аж до магазину “Ягідка”. Ми вчора це опублікували, бо для нас це проблема. Сьогодні, на щастя, прийшла якась служба й покропила всі поверхи у трьох під’їздах. Сказали тільки довго не знаходитись в коридорах, бо можна вчадіти”, — поділились юнаки.

Факт дезінфекції будинку за адресою Богдана Хмельницького, 33, підтвердив й очільник міста.

“Вчорашній допис про скупчення багатоніжок (ківсяк – біологічна назва) у під’їзді будинку на вул. Б.Хмельницького, 33, наробив багато галасу. Мешканці обурювалися, часто не добираючи слів. На сьогодні, як доповіли представники управляючої компанії “М-Монтаж”, цих стоніжок уже вони прибрали, провели дезінсекцію”.

“Але слід також розуміти, що це свого роду аномалія (такі нашестя вже спостерігалися у багатьох містах) і є висока ймовірність через підвищену вологість появи цих двопарноногих в інших місцях. З потеплінням ця проблема зникне. Важливо знати й те, що, крім того що багатоніжки не приємні на вигляд, жодної шкоди людині не завдають”, — додав мер Калуша.

Що відбувається на місці подій ми зняли для вас у нашому відеорепортажі:

Олег Кіндрацький
Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору