Інформатор Калуш

ТРЕШ

Шантажист погрожував жінці з обмеженими можливостями поширити її фото та матеріали порнографічного характеру

До поліцейських за допомогою звернулась 27-річна львів’янка. За словами жінки, невідомий в соціальній мережі “Telegram” погрожував їй розповсюдженням особистих матеріалів та вимагав у неї кошти.

Розповідає Інформатор, покликаючись на поліцію Івано-Франківської області.

Злочинна діяльність чоловіка була задокументована співробітниками відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області ДКП НПУ спільно із працівниками управління карного розшуку та слідчими обласної поліції.

Поліцейські встановили, що зловмисник отримував фото та відеоматеріали, а також наполягав на їх створенні для реалізації у соціальних мережах та для задоволення власних потреб.

Під час проведення досудового розслідування було встановлено особу зловмисника. Ним виявився 54-річний мешканець Заболотівської громади. Також під час розслідування було виявлено, що шахрай, у період з квітня 2022 по квітень 2023, шляхом обману та залякувань виманив у потерпілої 150 000, а згодом ще 35 000 грн.

Правоохоронці провели обшук, і вилучили мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти та чорнові записи. Також було зафіксовано доступ до облікового запису в мережі “Telegram”, де чоловік вимагав кошти у потерпілої. Затримали шантажиста якраз після отримання ним чергової суми грошей від потерпілої.

Слідчі повідомили про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою.

Тепер вимагачу загрожує покарання від 7 до 12 років позбавлення волі.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору