Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Тернопільщині затягують суд над винуватцем ДТП у якому загинуло двоє калушан | Із зали суду

Схоже, що з судочинством в Україні в період воєнного стану великі проблеми. Ось уже вдруге за останні 48 годин скасовуються резонансні судові засідання. Цього разу в слід за справою Віталія Хемича, потерпає справа щодо загибелі в жахливій ДТП на Тернопільщині юних калушан Марти Романівни Гриців та Пупко Василя Михайловича, яка сталася ще в серпні минулого року. 

Розповідає Інформатор з зали суду.

Сьогодні, 20 квітня, о 14:30 у Бережанському районному суді на Тернопільщині відбулося судове засідання по справі проти Карповича Віталія Васильовича. Його звинувачують у злочині за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України, тобто “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами” . Винуватцю смертельної ДТП грозить покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років.

Про цю жахливу подію ми писали в матеріалі 19-річна калушанка загинула у ДТП на Тернопільщині.

Пізніше стало відомо, що Віталія Карповича відпустили під заставу в розмірі 208 тисяч гривень.

Проте, ані батьки молодих калушан, ані адвокати, ані громадськість з таким рішенням суду були й залишаються категорично незгодні.

Сьогодні ж у Бережанському суді повинна була свідчити ще одна потерпіла особа, але на суд вона не з’явилася. Зважаючи на це, суддя Крамар Василь Мирославович вирішив, що це достатньо вагома причина не проводити судове засідання.

Як відбувалося це “блискавичне” засідання ви можете побачити у нашому стрімі з зали суду.

Опісля, вже біля самої будівлі Бережанського суду батьки загиблих, родичі та друзі вимагали від підсудного та його адвоката правосуддя. Закінчилось все врешті прибуттям карети швидкої на вулицю Банкову, 2, де знаходиться адмінбудівля. Мамі в ході цих емоційних перепитій стало дуже погано.

Проти рішення перенести суд виступив також представник сторони потерпілих, адвокат Твердохліб Володимир Данилович. Більше деталей та його коментар у нашому репортажі:

 

Інформатор продовжуватиме слідкувати за процесом та триматиме в курсі справи.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору