Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуська громада визнана однією з найактивніших в Україні

На регіональному форумі в Івано-Франківську Калуська громада була відзначена як одна з тих, хто формує і реалізовує плани дорожньої карти відновлення України відповідно до сформованої на Міжнародній конференції в Лугано (Швейцарія).

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Оксану Процюк.

Внесок Калуської громади оцінили за критеріями чотирьох візій, визначених Міжнародною конференцією:

  • Вже почати діяти

Наша громада вже в перші дні війни прийняла 14 тис. ВПО. Ми працювали злагоджено й продумано, стратегічно дивились на долю внутрішньопереміщених осіб. Також найкраще серед громад в області спрацювали в релоксації підприємств та будівництві прихистків.

  • Не відновлювати, а будувати

Основний акцент ми зробили саме на будівництві нових виробництв. В результаті — в нашій громаді вже будується завод, а в планах — ще декілька. І додатково створюємо індустріальний парк для нових підприємств.

  • Про Україну — лише з Україною

Саме в цій візії наша громада — одна з найактивніших, адже кількість налагоджених міжнародних комунікацій з містами Європи є дуже високою.

  • Співпраця з громадськістю і бізнесом

За досягнення в цьому напрямку окрема подяка громадським організаціям Калуської громади. Ми виявились одними з найактивніших в роботі і в комунікації з владою щодо організації дієвої допомоги військовим, ВПО, людям в складних життєвих обставинах, бізнесу.

“Приємно було почути від учасників нинішнього форуму, що наша громада є прикладом для інших громад, щоб після Перемоги ми не втратили мир в економіці.”, — додає Андрій Найда.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору