Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Відбулась година-реквієм “Чорна спадщина”, що приурочена річниці трагедії на ЧАЕС

З нагоди відзначення 37-ї річниці від дня катастрофи на Чорнобильській АЕС в бібліотеку-філію для юнацтва завітали студенти 1-го ЕТМ Калуського політехнічного фахового коледжу на годину-реквієм “Чорна спадщина”.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуську бібліотеку-філію для юнацтва.

Захід проведено з метою згадати про трагедію — вибух на Чорнобильській АЕС, поглибити знання молодого покоління про цю подію, вшанувати пам’ять ліквідаторів, виховати почуття поваги та пам’яті до трагічних історій нашої країни.

“В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них — 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Чорнобиль і досі є незагоєною раною.”, — пишуть на офіційній сторінці бібліотеки.

Були зачитані вірші про Чорнобильську трагедію та презентовано книжкову виставку “Чорнобильська катастрофа: погляд здалеку і зблизька”.

Також присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто віддав свої життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.

“Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає…”, — додають представники бібліотеки-філії для юнацтва.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору