Інформатор Калуш

ТРЕШ

Троє мешканців Прикарпаття переправляли за кордон військовозобов’язаних за 5000 доларів США

Івано-Франківська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб за фактами незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України та підроблення документів.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Слідство встановило, що троє прикарпатців за 5000 доларів США з особи організовували незаконне переправлення через державний кордон чоловіків призовного віку в умовах воєнного стану. Організатори схеми — працівниця візової агенції, керівник ТзОВ, що займається міжнародними перевезеннями та ще один спільник — оформлювали “легальний” виїзд чоловіків під виглядом водіїв.

Вони фіктивно працевлаштували військовозобов’язаних на фірму, яка має ліцензію на міжнародні перевезення. Отримані дані вводили в систему “Шлях”, що, власне, й давало їм можливість перетинати кордон.

У кінці листопада 2022 року їх було викрито на пункті пропуску “Шегині” (у Львівській області) під час чергового переправлення військовозобов’язаних. В самому ході розслідування було зафіксовано 16 епізодів протиправної діяльності.

Заходи з викриття проводилися прокурорами спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Зловмисникам загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору