Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Пішохідний перехід, лежачий поліцейський і нова парковка — біля Ліцею №3 плануються масштабні зміни

Одна з важливих доріг нашого міста готується до великих змін. Вчора ми уже розповідали про одну з них — зміни часу обмеження руху вулицею Дзвонарською в сторону перехрестя Винниченка-Сівецька. 

Сьогодні ж, Інформатор ділиться новими деталями.

Вчора, 26 квітня, на засіданні Координаційної ради Калуської міської ради з питань безпеки дорожнього руху на порядку денному були й інші питання. Наприклад, про проєкт пішоходного переходу на вулиці Дзвонарській від ліцею до ринку.

Наразі відомо, що в міському бюджеті погоджено витрати на переобладнання даного пішоходного переходу.

Планується, що це буде перехід буде на невеличкому підвищенні, яке заодно виконуватиме функцію “лежачого поліцейського”, тобто водії не зможуть там розганятися і створювати аварійні ситуації.

Також в рамках змін вулиці Дзвонарської заплановано зробити тротуар від вулиці Підвальна,  який буде “замикатися” на новому пішоходному переході.

Весь проєкт обійдеться місту в майже у 2 мільйони гривень. А саме — проєкт пішоходного переходу в 570 тисяч гривень, а тротуар з парковкою у 1 млн 300 тисяч гривень.

В процесі облаштування тротуару також планується розширити паркувальні кишені.

“Якщо ми їх розширимо, то не буде проблеми у паркуванні й з лівого боку. Оскільки проїжджа частина стане ширшою, то і рух стане зручнішим й не доведеться “протискатися” поміж авто, як це є зараз”, — зазначив Тарас Фіцак.

Таке розширення стане можливим внаслідок того, що бордюр пересунуть на метр далі. Водночас всі дерева, стовпи й опори залишаються на умовних острівцях, щоб не порушувати екосистему міста. Пішоходна зона від цього не постраждає, оскільки залишиться ще три метри між дорогою і газоном, згідно зі стандартами.

“Саме за рахунок цього метра, припарковані тут авто не будуть стричати на проїзджу частину і заважати руху транспорту”, — додав начальник УЖКГ.

 

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

Нагору