Коломия До сайту

Міжнародний конкурс з українознавства: 10 учнів Калущини стали переможцями

Науково-дослідний інститут українознавства вже 16 років поспіль організовує й проводить в Україні та поза її межами Міжнародний конкурс з українознавства для учнів 8–11 класів закладів загальної середньої освіти.

Розповідає Інформатор, посилаючись на калушанку Наталію Пукіш.

Метою конкурсу стало об’єднання однодумців, особистостей, яким цікаво пізнавати нашу державу: її культуру, історію та постатей, які “горіли” любов’ю до всього українського.

Нелегка праця юних українолюбів та їх наукових керівників мала відобразити самостійний творчо-пошуковий доробок, який заснований на оригінальних джерелах, що необхідно було віднайти, опрацювати, потлумачити, зробити висновки й упорядкувати.

В березні 2023 року в місті Івано-Франківськ на базі ІППО було проведено обласний етап цього конкурсу. В ньому брали участь й учні закладів загальної середньої освіти Калуської міської територіальної громади, які презентували свої роботи на високому рівні, й саме тому стали переможцями.

Серед них:

“Вітаємо молодих пошуковців та їхніх педагогів із перемогою, удячні за те, що небайдужість до українського сприяє досконалому розкриттю невідомого про нашу націю, надихає на віру в незнищенність, бо поки є ті, які не позбавлені духу патріотизму, житиме рід козацький.” — пише Наталія Пукіш.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com