Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Суд стягнув з відповідача понад 90 тисяч гривень за прострочення сплати аліментів

Нещодавно, 27 квітня, Калуський міськрайонний суд розглянув цивільну справу про стягнення пені за прострочення сплати аліментів.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Позивачка звернулась до суду з проханням стягнути пеню з її колишнього чоловіка за прострочення сплати аліментів розміром аж у 92 143, 50 грн. Позов мотивований тим, що подружжя перебувало у зареєстрованому шлюбі, який було розірвано, та у них є спільна донька. Рішенням Калуського міськрайонного суду від 06.10.2009 року з чоловіка стягувались аліменти розміром у 500 гривень щомісячно.

Та відповідач жодного разу не сплачував аліменти. Згідно з розрахунком головного державного виконавця Калуського відділу Державної виконавчої служби заборгованість відповідача, станом на 01.03.2023 року, становить 106 640, 70 грн.

Чоловік жодним чином не підтримував стосунки з дитиною: не цікавився її життям та здоров’ям, ухилявся від виконання батьківських обов’язків, не утримував матеріально. Відповідач є працездатною особою, тому доказів з поважності причин з яких він не сплачував аліменти не було. З цього випливає, що чоловік ухиляється від виконання рішення суду, що свідчить про наявність вини відповідача за прострочення сплати аліментів.

Судом встановлений факт неналежного виконання відповідачем аліментних зобов’язань, оскільки чоловік знав про стягнення аліментів, та допустив прострочення сплати, що ним належним чином не спростовано.

Суд, оцінивши докази, встановив, що позов підлягає задоволенню.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору