Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Нарубав собі на 12 років” — прикарпатського військовослужбовця засудили за рубку дерев

Минулого року один з мешканців Прикарпаття займався незаконною рубкою дерев, чим спричинив збитки на кілька мільйонів гривень. Правосуддя озвучило остаточний вердикт.

Розповідає Інформатор, посилаючись на колег з Інформатор Івано-Франківськ.

Злісним порушником виявився командир однієї з військових частин у нашій області. Як відомо, у  користування військовій частині було передано понад 350 га землі, в тому числі території “Чорного лісу”.

З лютого по серпень 2022 року він здійснював незаконну рубку дерев без жодних дозволів, після чого продавав нарубане приватній пилорамі. Всього на території виявили 100 пнів, що спричинило екологічний збиток на майже 4,5 млн гривень.

Своїми діями він порушив одразу дві статті Кримінального кодексу України — ч. 4 статті 246 (Незаконна рубка дерев на території природно-заповідного фонду, що спричинила тяжкі наслідки) та ч. 5 статті 426-1 (Перевищення влади військовою службовою особою).

Тепер військовослужбовцю загрожує до 12 років ув’язнення. Для відшкодування завданих збитків арештовано майно підозрюваного – 2 земельні ділянки вартістю понад 3 млн грн.

Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору