Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На річці Сівка проектують новий водорегулюючий вузол | Підсумки наради

Відбулась зустріч першого заступника міського голови Мирослава Тихого зі спеціалістами Дністровського басейнового управління водних ресурсів та його очільником — Віталієм Андрійчуком. 

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

На зустрічі, що відбулась вчора, 2 травня, перший заступник міського голови, очільник Дністровського басейнового управління водних ресурсів та представники управлінь будівництва та розвитку інфраструктури, житлово-комунального господарства, з питань надзвичайних ситуацій, архітектури та містобудування Калуської міської ради обговорили комплекс заходів щодо проєктування та будівництва нового водорегулюючого вузла на річці Сівка в районі Домбровського кар’єру.

Зведення такої конструкції сприятиме регулюванню подачі води у річці на території міста та зменшить ризики підтоплення території Калуської громади. Причина встановлення конструкції саме у зміні русла річки, яка не забезпечує потрібного режиму потоку води, що й спричиняє постійний її застій на території Калуша.

Роботу над цим питанням розпочали ще в січні 2023 року. Рішенням сесії міської ради було спрямовану субвенцію на розробку проєктно-кошторисної документації, якою займається Дністровське БУВР. Саме БУВР проводитиме й будівельні роботи. Наразі організацією виконано перший етап проєкту — здійснено геодезичну зйомку по руслу річки.

Також на зустрічі домовились провести додаткове обстеження території прилеглої до русла річки, та підготувати проєкт рішення про дозвіл на розробку проєкту детального планування території вздовж річки Сівка для облаштування водорегулюючого вузла. Його розглянуть на наступному засіданні сесії Калуської міської ради.

Наступну зустріч запланували провести безпосередньо на території русла річки вже з орієнтовним проєктом розміщення конструкції.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору