Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ще один спонсор війни? — Угорський банк ОТР потрапив у чорний список НАЗК

Слідом за брендом мобільних девайсів XIAOMI та Raiffeisen Bank’ом до міжнародних спонсорів війни, вчора, 4 травня, потрапив ще один банк — угорський OTP Bank. Опинився він у цьому списку завдяки ухвалі НАЗК, яке грунтувалось на позиції керівництва банку продовжувати діяльність в росії та фактичне визнання так званих Донецької та Луганської “народних республік”.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Національне агенство з питань запобігання корупції.

Згідно з даними Будапештської фондової біржі, ОТП Банк є основою міжнародної фінансової групи ОТП (OTP Group), яка своєю чергою являється є одним з лідерів ринку фінансових послуг Центральної та Східної Європи.

Діяльність OTP Bank’у присутня в семи країнах, в тому числі й Україні та росії. В останній OTP знаходиться в списку 50 найбільших банків росії. В деяких напрямках угорський банк взагалі являється лідером. До прикладу, його клієнтами є понад 2 мільйони мешканців держави-терориста з понад 1850 населених пунктів. Також OTP Bank займає понад 15% ринку у сфері кредитів в пунктах продажу товарів (POS).

У опублікованому офіційному звіті за 2021 рік, OTP Group оцінює чистий прибуток країни-терориста в 37,6 млрд форинтів, що складає понад 7 з половиною % від загального прибутку компанії.

Російський підрозділ ОТП Банку, попри вторгнення російських військ в Україну, надалі залишається одним з провідних банків на російському ринку фінансових послуг. Відомо, що банк також надає пільгові умови кредитування російським військовим. Тобто, не тільки продовжує фінансові операції, але й відкрито підтримує терористичну політику росії.

За даними НАЗК, OTP Bank вже 24 компанія, яка опинились у списку міжнародних спонсорів війни. До слова, присутність в ньому є серйозною репутаційною втратою.

“Внесення до цього переліку є дієвим репутаційним інструментом, оскільки  такі компанії вносяться до бази даних World-Check, яка здійснює облік осіб і організацій із підвищеним ризиком та використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками. Взаємодія з базою World-Check допомагає захищати міжнародний фінансовий сектор від спонсорів російської війни, співпраця з якими є небезпечною для соціально відповідального бізнесу”, — додають у Національному агенстві з питань запобігання корупції.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору