Інформатор Калуш

ТРЕШ

В ландшафтному заказнику Калуського району встановлено незаконну порубку дерев

Під час проведення заходу на території ландшафтного заказника місцевого значення «Ріка Свіча з притокою Мізунькою» Інспекція встановила незаконну порубку в значних обсягах.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Державну екологічну інспекцію Карпатського округу.

В рамках операції “Нерест”, Державна екологічна інспекція Карпатського округу здійснює заходи, які спрямовані на запобігання та припинення правопорушень. 4 травня Інспекція відпрацьовувала дотримання правил любительського та спортивного рибальства на території Калуського району.

Саме під час проведення заходу на території заказника “Ріка Свіча з притокою Мізунькою” було встановлено незаконну прорубку дерев та чагарників в значних обсягах. Підкріплюється це виявленим пристроєм для подрібнення деревини. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища повідомили поліції про злочин, оскільки обставини вказували на ознаки злочину, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України, а саме: незаконна порубка дерев на об’єктах природно-заповідного фонду. З метою встановлення винних у злочині представниками поліції проводяться відповідні слідчі дії.

Екологічна інспекція проводить фактичні заміри з метою визначення розміру шкоди, завданої довкіллю та державі.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору