Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуські історики розробляють екскурсійні маршрути в Калуші

Нещодавно співробітники калуського музейного комплексу провели екскурсію за одним з нових маршрутів.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Музейно-виставковий центр КМР.

3 травня музейники попрактикували новий маршрут, складений колективом меморіального музею “Калуська в’язниця”. Гідом виступила старша наукова співробітниця установи — Людмила Андрійчук. Екскурсантами на цей день стали слухачі Університету третього віку, які залюбки відвідали калуські пам’ятки.

“Вони хочуть вчитись, розвиватись, їм потрібні якісь цікаві лекції. Вони звертаються за ними до нас. Раніше їх було значно більше, проте й тепер аудиторії достатньо”, — поділилась Людмила.

Цей маршрут проходив через площу Героїв, спуск до вул. Грушевського, де охочим розповідали про заснування та діяльність “Спілки української молоді” в Калуші, а також про Олексу Гірника біля його барельєфа. Відтак слухачів повели на вул. Підвальну, де вони мали нагоду оглянути місцеву бібліотеку та відвідати Виставкову залу де експонуються твори калуського художника Вітольда Сеньковського.

Проте оригінальний маршрут екскурсія також вміщає в себе вихід до вул. Рубчака, огляд тамтешніх цікавинок, зокрема каплицю, побудовану на місці давнішньої католицької церковної будівлі. Маршрут завершувався біля туберкульозного диспансеру на місці колишнього військового госпіталю, де також містилось старе кладовище.

Наразі вдосконалення цього маршруту та створення нових є на часі та активно розробляється істориками Музейно-виставкового центру Калуської міської ради.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору