Інформатор Калуш

ТРЕШ

“І це тільки за тиждень” — припинено 16 фактів розпивання алкоголю в громадських місцях

Інспекторами сектору з охорони громадського порядку було припинено аж 16 випадків правопорушень, тож вони нагадують жителям та гостям міста про адміністративну відповідальність за протиправні дії.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Муніципальну Інспекцію Калуша.

Такі порушення здебільшого були виявлені у парку культури та відпочинку ім. Івана Франка, на територіях ліцеїв, колишній ЗДО “Зірочка”, на Площі Героїв та на території біля пам’ятників.

Не варто забувати про адміністративну відповідальність за такі протиправні дії.

За статтею 178 Кодексу України про адміністративні порушення визначено, що розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту (включаючи транспорт міжнародного сполучення) та в інших заборонених законом місцях, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, в яких продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на розлив дозволена відповідним органом місцевого самоврядування, або поява в громадських місцях у п’яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, — тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо дії протягом року вчинені повторно після застосування заходів адміністративного стягнення — вони тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А якщо дії вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню — штраф складатиме від шести до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до тридцяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Також, згідно з поясненнями Кабінету Міністрів України, громадськими місцями є:

  • ліфти;
  • приміщення та території медичних і навчальних закладів;
  • дитячі майданчики;
  • приміщення і території спортивних споруд і закладів;
  • під’їзди житлових будинків;
  • пасажирський транспорт загального користування;
  • приміщення закладів харчування;
  • приміщення культурних об’єктів;
  • приміщення органів державної влади, органів місцевого самоврядування та державних установ;
  • зупинки громадського транспорту.

Підтримуймо громадський порядок та будьмо свідомими!

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору