Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Вину визнаю, але не всю” — Віталій Хемич дав свідчення в суді

Цей день настав — розгляд справи щодо шахрайських дій псевдоволонтера Віталія Хемича. Вперше після 23 березня у залі суду знову з’явилися суддя, представники прокуратури та адвокати обох сторін, в тому числі й сам обвинувачений. 

Деталі розповідає Інформатор із зали суду.

Сьогодні, 8 травня, о 13:00 у залі Калуського міськрайонного суду відбулося судове засідання щодо незаконного використання благодійних пожертв з метою отримання прибутку та шахрайстві (ч. 3  ст. 201-2, ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України), яке інкримінують Віталію Хемичу.

Як відомо, раніше судом були допитані потерпілі та свідки по даній справі, в тому числі й брат підсудного Олег Хемича. Після чого суд перейшов до дослідження доказів. Суддею Олександрою Кардаш було досліджено 5 томів справи, після чого суд повинен був вислухати обвинуваченого. Кілька разів розгляд переносився через проблеми зі здоров’я спершу його адвоката, а потім і самого Віталія.

Сьогодні ж, Віталій став за трибуну для допиту. Ним було підготовлено багато додаткових до справи матеріалів, а саме  скріншоти з переписками з фігурантами звинувачень Віталія у шахрайстві, виписками з рахунків про рух волонтерських коштів, а також документи, які засвідчують його підприємницьку діяльність.

Загалом обвинувачений свою вину визнав, але тільки стосовно чотирьох потерпілих.

Щодо решти обвинувачень, протягом майже трьох годин засідання, він аргументовано відмовлявся. Більше деталей щодо його незгоди стосовно півтори десятки заяв від потерпілих ви можете побачити у нашому стрімі (частина два, частина три).

Опісля прокурор запропонувала провести додатковий допит свідків шляхом відеоконференцій, а саме Тиханової Альбіни (Чернівецька область), Яблонського Артура (Одеська область) та Дзери Христини (Калуш).

Наступні засідання по справі суддя Кардаш призначила на 1 червня о 13:00, 6 червня о 13:00 також обрали резервну дату — 12 червня о 13:00.

Інформатор продовжує слідкувати за розглядом справи.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору