Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що святкуємо 9 травня?

Станом на сьогодні, 9 травня, триває 440 день повномасштабного вторгнення т.зв. “рф”. Новий рік зустрічатимемо через 236 днів. Іменини святкують Василь, Іван, Миколай, Петро, Степан, Іван.

Про те, що сьогодні святкуємо розповідає Інформатор, посилаючись на Інформатор Коломия.

Щороку в цей день у світі відзначають День пам’яті християнського мученика Василя, єпископа Амасії. Священнослужитель мешкав у цьому понтійському місті в часи коли християнство було вже офіційною релігією, але ще не всі її сповідували.

День ґудзиків (Hurray for Buttons Day) — неофіційне свято однієї з найпоширеніших і найуніверсальніших застібок у світі. Винахід шанують двічі на рік — 9 травня та 16 листопада. Ґудзик це непомітна, але важлива для людства річ, яка має широкий спектр застосування.

День Європи — це день присвячений миру та єдності країн Європейського союзу. Символом дати є прапор Європейського союзу. У різних країнах в цей день проводять концерти та фестивалі. Зокрема у Бельгії Європарламент проводить День відкритих дверей. Впродовж дня кожен може долучитися до великих справ, які творяться за дверима кабінетів парламенту.

День магнітної абетки (Alphabet Magnet Day) — пізнавальний день гри та навчання. Відзначається створення магнітних літер, які допомагають дітям вивчити абетку, опанувати орфографію та читання.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору