Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Створення у Долині аеродрому для малої авіації | Яке ставлення мешканців?

У долинян та болехівців спитали думку щодо будівництва аеродрому.

Розповідає Інформатор, покликаючись на групу “Долина молода”.

Минулого місяця ми писали про те, що активно ведеться обговорення реалізації проєкту створення малої авіації у Карпатському регіоні. Тоді на угорському тематичному семінарі долинські посадовці обговорювали таку перспективу, а також відвідали аеродром Плангі.

Нещодавно у вільних групах Telegram, присвячених справам Долинської та Болехівської ОТГ, місцеві активісти розпочали опитування на предмет ставлення до ініціативи з аеродромом. На каналі “Долина молода” з вибіркою 133 людини результати показали, що близько 55% осіб мають позитивну думку щодо ідеї. Рожнятівці показали більший оптимізм з приводу будівництва — 78% з 98 опитаних підтримали проєкт.

“Зараз буде дискусія, де будуть стверджувати, що якщо Болехівська ОТГ підтримує ідею, то нехай будують там, а мер Болехова не зробив нічого для того, щоб бодай щось будувалось нове в місті. Проте, варто зазначити, що ОТГ не є єдиним фактором, який вирішує, де будуватимуть аеродром. Рішення про місце будівництва приймається на державному рівні з урахуванням багатьох факторів”, — йдеться у пості.

Оскільки добірка є відносно невеликою, Інформатор запускає власне опитування у своїх соцмережах, аби висвітлити бачення громади. Проголосувати можна у:

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору