Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Держспоживслужбі попереджають про загрозу шкідників клопів на полях

Працівники управління провели обстеження в ході якого виявили, що із місць зимівлі почали перелітати шкідливі клопи.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

На посіви озимих зернових культур почали перелітати шкідливі клопи: маврський, ягідний та гостроголовий.

“Надалі клопи поступово розселятимуться на всіх площах зернових колосових та завдаватимуть шкоди рослинам, зумовлюючи їх відставання у рості й розвитку, передчасне пожовтіння, білоколосість. Пошкодження рослин дорослими клопами під час виходу в трубку негативно впливає на кількісні показники врожайності”, — повідомляють на сайті Держспоживслужби.

У випадку, якщо на полі спостерігаються 3-4 особини на 1 квадратний метр, то працівники Держспоживслужби радять здійснювати обробку інсектицидами згідно з “Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні”.

Також додають, що у випадку проведення оброки варто врахувати, що за прохолодної погоди комахи перебувають у нижніх ярусах травостою, у вузлах кущення рослин, щілинах під грудочками ґрунту.

“Застосовуючи засоби захисту рослин, варто пам’ятати: захисні заходи слід проводити в тиху безвітряну погоду в ранкові та вечірні години, не менше як за три доби про час та місце проведення обробки необхідно обов’язково попереджувати голів ОТГ, старостів сіл і селищ, жителів та пасічників, на оброблених ділянках обов’язково виставляють попереджувальні знаки. При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни”, — зазначають в управлінні.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору