Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Білі кроси. Білі-білі-білі-кроси!” — як повернути свої улюбленим кедам білосніжність | Корисні поради

Весна в розпалі, незабаром літо й сезон яскравого або щонайменше білого взуття, яке пасуватиме і до буденних джинсових штанів й до легкого платтячка. Та, на жаль, білі кеди кросівки мають один суттєвий недолік – воно брудниться з космічною швидкістю, а от чиститься навпаки довго. Проте, ми підготували кілька дієвих порад, як очистити біле взуття від бруду в домашніх умовах, щоб воно виглядало як новеньке.

Ділиться Інформатор.

Отож, беріть “на озброєння”:

Варіант перший:

Нам знадобиться оцет і сода в пропорції 50/50. Спершу потрібно насипати соду в зручну пластикову тару, потім додати до неї оцет і перемішати до однорідної маси. Не лякайтеся, що нова суміш почне шипіти, це звичайний хімічний процес. Тепер візьміть стару зубну щітку, ретельно обробіть “шипучкою” всю поверхню свого взуття і залиште його на пів години.

Коли мине зазначений час — змийте все холодною проточною водою. До речі, якщо ваші кеди чи кроси з тканини, то його додатково можна й випрати в пральній машинці, але не забудьте їх перед цим вкласти до спеціального мішечка.

Варіант другий:

Один із найпростіших і легких  засобів для очищення світлого взуття вдома. Берете чисту вологу ганчірку й витираєте нею своє не зовсім біле взуття. Опісля протріть його насухо іншою чистою ганчіркою. Для кращого ефекту можна використати мильну воду, в яку будете вмочувати першу ганчірку. Проте в цього способі є один недолік – таке чищення може пошкодити шкіряне взуття, але чудово підійде для кедів і кросівок.

Варіант третій:

Екстремальний. З відбілювачем. Не кваптеся одразу виливати його на своє взуття, інакше доведеться викинути зовсім. Спершу потрібно змішати “калушанку” з великою кількістю води. Тоді взяти щіточку і руками чистити поверхню взуття час від часу занурюючи в приготований розчин.

Четвертий варіант:

Тут нам знадобиться лимон. Сік цього фрукту чудово усуває забруднення з білих поверхонь взуття. Для цього у склянку теплої води потрібно вичавити 2 столові ложки лимонного соку, потім нанести цю суміш на забруднення й акуратно потерти щіткою місце забруднення. В кінці чистки не забудьте промокнути взуття сухою ганчіркою.

Проте, радимо не зловживати цим способом очищення, оскільки часте використання соку лимона можуть спровокувати жовті плямки, якщо перестаратися.

Варіант п’ятий (заключний):

Повернути світлому взуттю вигляд наче вони знову нові можна за допомогою зубного порошку або зубної пасти (зверніть уваги, щоб там не було ніяких барвників). Для цього ми змішуємо порошок із водою до консистенції густої сметани, наносимо засіб на взуття і щіточкою намилюємо брудні місця й довкола них. І все, після цього просто змиваєте брудну суміш з кросівок і даєте їм трошки висохнути.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору