Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Давайте подивимось Євробачення разом!” — 5 простих порад, що приготувати на велику компанію за 5 хвилин

До початку фіналу “Євробачення” залишилось кількадесят хвилин. Друзі вже на порозі, а на столі досі пусто. Передбачаємо, що стрес буде ще той, і не тільки через прогнози букмекерів, щодо перемоги України у “Євробаченні”. Хоча, існує вірогідність, що перегляд цьогорічного пісенного конкурсу буде з ноткою домашнього затишку наче за переглядом цікавого фільму. Ми вирішили зібрати кілька мега простих рецептиків, щоб було чим “заморити черв’ячка” до моменту коли ми всі дізнаємось результати ліверпульського змагання.

Ділиться Інформатор і йде готувати смаколики на кухню.

Варіант 1: Овочева тарілка.

Тут все максимально просто. Йдемо в холодильник, дістаємо звідти свіжі огірочки, помідорки (ваші чері чекали саме цього дня), оливки, печериці, молоді цибулини ріпчастої цибулі,  моркву, селеру, салат і солодкий перець. Все це нарізаємо скибками зручного розміру і викладаємо на велетенську тарілку. За бажанням можна ще й у блюдечка налити соусів типу сирного, часникового або тартару (зазвичай вони ідеально смакують до більшості овочів).

Можна також всю цю овочеву феєрію поставити у духовку на кілька хвилин — вийде ефект овочів-гриль.

Варіант 2: Сирна тарілка.

Цей варіант потребує трошки попередньої підготовки, себто відвідин супермаркету. Щоб оформити таку тарілку нам знадобиться мінімум 5 видів сиру (на ваш розсуд), нарізаного слайсами, кубиками та брусочками.

Як доповнення до сирної тарілки подаються:

  • порційні шматочки груш, ягідки винограду — з м’якими сирами,
  • ядра горіхів — з жирними сортами сиру,
  • сухофрукти — з гострими сортами сиру,
  • весняний рідкий мед або джем — з блакитними й солодкими сирами.

Для зручності до сирної тарілки обов’язково подаються шпажки або зубочистки.

Варіант 3: М’ясна тарілка

В цьому варіанті нам знадобиться також декілька видів смаколиків. Це може бути салямі, шинка, в’ялені чи варено-копчені ковбаски, хамон тощо. Це все також нарізаємо слайсами й кубиками. Можна прикрасити таку тарілочку ще сиром-косичкою.

Якщо бажаєте соуси на додачу, то рекомендуємо чилі, солодкий гірчичний або медовий. М-м-м-м, течуть слюні.

Варіант 4: Сендвічі

Просто й сердито. Все що вам знадобиться, це хліб і те, що точно є у кожному холодильнику — масло та твердий сир.

Беремо дві скибки хліба, перемащуємо їх тонкими слоєм масла і натираємо зверху твердий сир, або ріжемо тонкими слайсами. Тоді з’єднуємо так щоб шар сиру був між двома кусочками хліба й обсмажуємо до золотистої скоринки на невеликій кількості олії (щоб було не надто жирно). Розгулятися можна поки не закінчиться упаковка хліба.

Варіант 5: Чіпси з лаваша в духовці. 

Ця страва забере у вас 15 хвилин, ви якраз встигаєте до початку ефіру!

Беремо листя лаваша, нарізаємо його трикутниками або прямокутниками (на ваш розсуд). Тоді викладаєте нарізане у миску в яку налито оливкову олію та спеції (карі, копчена паприка тощо), ретельно перемішуєте все це, щоб спеції рівномірно розійшлися по лаваші.

Розігріваємо духовку до 180 градусів, вкриваємо деко для випікання пергаментом або фольгою, викладаємо наші лавашики та посипаєте сіллю.
Підсушуйте лаваш в духовці протягом 10 хвилин.

Готові чіпси  краще подавати з різноманітними намазками: гуакамоле, хумусом або сирним соусом.

І вуаля! Все готово.

В ідеалі, якщо компанія сьогодні зібралась велика, то можна приготувати всі ці варіанти, вправно розподіливши між кожним завдання 😉

Смачного!

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору