Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Не я кусаю полуницю, а вона мене… цінами!” | Чи є ця ягода вже у Калуші і скільки вона коштує?

Цю прекрасну ягідку можна з певністю назвати улюбленою в нашій редакції. Щороку ми всі чекаємо приходу весняного тепла, яке пророкує скоро появу полуниці. І на цих вихідних ми її таки дочекалися. Знайти її, що правда, було доволі складно. А ціни…

Зараз про все розповість Інформатор.

Почались наші пошуки з відвідин Муніципального ринку на вулиці Олени Пчілки. Блукаючи овочево-фруктовими рядами, ми в самому серці ринку побачили її…

В першій торговій точці знайшлася полуниця з двома різними цінниками. Кілограм закарпатської полуниці коштував 190 грн. Також поряд можна було придбати й менші ягоди — за 130 грн/кг. 

В другій торговій точці була тільки італійська — також за 190 грн за кілограм. Також продавчиня запевнила, що є і закарпатська в таку ж ціну.

Опісля ми вирішили пошукати полуницю в супермаркетах міста. І знайшли… але не всюди.

До прикладу, в супермаркеті “Сільпо” вона є. Полуниця тут відразу розфасована у зручні прозорі контейнери по 250 грамів. Одна така “упаковка” вартує 99 гривень рівно. Якщо перевести у ціну за кілограм, отримуємо просто “космічну” ціну — 396 грн/кг. 

У “Гостинному домі” на Дзвонарській полуниця також була. Проте, ми не встигли за ранковими шанувальниками полуниці. Те що ви бачите на фото — все що залишилось. Ціна “гостинної” полуниці 185 грн/кг. Сподіваємось завтра її привезуть знову.

Наступними ми відвідали “ЕКО-Маркет”, “АТБ” і “Торбу”. В жодному з цих магазинів полуниці не було взагалі, навіть натяків у вигляді цінників чи пустуючого місця на прилавках. Проте, в “Торбі” продавці запевнили, що наступного тижня вже буде, очікують новий завіз у вівторок.

Що ж, це можна назвати полуничним фальстартом.

Але Інформатор продовжує слідкувати за прилавками й обов’язково незабаром розповість про ціни й наявність.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору