Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Ярмарок від союзянок” — благодійність, цікаві лоти та трохи про організацію

В центрі міста людно — 13 та 14 квітня у багатьох з’явилось не тільки бажання прогулятись, а й відвідати ярмарок від КМФ “Союз українок”.

Розповідає Інформатор.

Ярмарок, який створила КМФ “Союз українок” в межах акції “Обійми для воїнів”, розпочався на вихідних. Метою ярмарки став благодійний збір коштів на дрони із тепловізором, які коштують чимало. Союзянки повідомляють, що збір коштів, вилучених із продажу лотів на ярмарку, буде тривати не тільки на цих вихідних.

“13-14 травня проходить ярмарок, а надалі ми продаватимемо все, що маємо, та що нам приносять вже протягом літа. Відбуватиметься це з понеділка до п’ятниці, а в суботу та неділю ми вихідні.”, — каже голова КМФ “Союз українок” Любов Липовська.

Лоти на ярмарку різноманітні: “Союзянки печуть щось домашнє та приносять. Якщо вирощують щось — теж приносять. Одна з наших волонтерок принесла чаї, які ми також продаємо.”

Любов Липовська розповідає, що приносять також ляльки та картини. До прикладу, на ярмарку можна купити картини художниці Любові Памфілової, яка часто долучається до різних акцій та пропонує свій внесок у благодійну роботу союзу.

А от американські прапори для акції передали через союзянку, яка перебуває у Варшаві.

Розповідає очільниця КМФ “Союз українок” і про історію організації: “Союз українок” працює довго та має свою історію. Дивлячись на те, що організація працює уже більш ніж сто років, та за радянської влади навіть була ліквідованою. А вже у 1990-их роках ми робили установчі збори на Заході України.”

Саме тоді, в 37 років, Любов Липовська і стала очільницею організації, з метою привернення уваги молоді.

“З того часу наша організація не старіє, з’являється все більше і більше молоді.”, — додає жінка.

Волонтери КМФ “Союз українок” є неприбутковою організацією. Вони здійснюють збір гуманітарної допомоги для передачі у місця найбільшої потреби.

Ярмарок триватиме сьогодні (14 травня) до 21:00. Придбати сувеніри, солодощі, витвори мистецтва та інші лоти можна біля світлиці “Союзу українок” (Площа Героїв, 26).

А всі зібрані кошти підуть на придбання дрона Mavic DJI 3 Thermal для 102 бригади 79 батальйону Калуської ТрО.

Долучайтесь до акції!

Олег Кіндрацький
Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору