Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Де і за скільки можна купити вишиванку в Калуші?

Вже завтра, 18 травня, в Україні відзначатимуть День вишиванки. Його започаткувала студентка Чернівецького національного університету ще у 2006 році разом з друзями. Тепер же це свято поєднує мільйони українців, котрі вдягають у національну ідентичність.

Напередодні свята Інформатор дізнався, де можна придбати вишиванку у Калуші та скільки це коштуватиме.

“УКРАЇНСЬКА ВИШИВКА” на вул. Хмельницького

У цій крамниці можна знайти небагато вишиванок. Зі слів працівників, існує дефіцит майстрів як машинної, так і ручної вишивки. Можна знайти кілька вишиванок ручної роботи, що обійдуться в 1200 грн, машинна вишивка вартуватиме дешевше — 850-1000 грн. Щодо матеріалу, то переважає домоткана тканина і льон.

“ВИШИВАНКА” на вул. Хіміків

В асортименті магазину є товари і ручної, і машинної техніки вишивання. Чоловічі сорочки продадуть за суму від 600 до 2100 грн. Жіночі вишиванки коштуватимуть від 600 до 2100 грн, а блузки з вишивкою від 600 до 3000 грн. Також тут можна замовити сорочку. Дитячі вишивані сорочки ручної роботи вартують від 300 до 650 грн. В крамниці можна знайти як класичну українську вишивку, так і сучасну, екстраординарну та патріотичну різної тематики.

“ХАРИЗМА” у ТЦ “Continent”

У цьому бутику, що розташований на проспекті Лесі Українки, є багато цікавого, зокрема витончені елементи гардероба. Тутешні вишиванки роблять у Туреччині, що відображає їхній чудернацький стиль. Вишиті блузки йдуть від 900 до 1300 грн, а плаття — від 1300 до 2100 грн. Продавці називають тутешні предмети одягу стилізованою, осучасненою вишивкою, що повинна сподобатись молоді. Все виконано машинною вишивкою.

БАЗАР на вул. Дзвонарській

На одному з калуських ринків можна знайти кілька невеличких крамниць, де продають вишиванку. В одній з них чоловічі та жіночі вишиванки коштують однаково — близько 1000 грн. Вишивані сукні ж коштують 1700-1900 грн. В іншій місцині ми знайшли ширший асортимент. За чоловічі вишиванки тут хочуть від 1200 до 2000 грн, стилізовані під вишиванки футболки по 450 грн. Жіночі вишивані сорочки вартують від 850 до 2500 грн. Найдорожча річ — вишиване мікробісером плаття коштує 5000 грн.

“ДІАДЕМА” на вул. Дзвонарській

Ще одним місцем, де можна придбати вишиванки, не відходячи далеко від центру. Чоловічі сорочки можна тут купити за 700-1700 грн, жіночі — від 1000 грн. Також в асортименті є вишиті футболки по 350 грн. Дитячі сорочки для хлопчиків вартують у крамниці від 400 грн. Більшість продуктів виконані машинною вишивкою, проте є кілька екземплярів жіночої вишиванки ручної роботи.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору