Коломия До сайту

Чи співпадають офіційні ціни на продукти у Калуші з реальними?

Нещодавно управління економіки Калуської міської ради опублікувало список офіційних цін на продукти в магазинах Калуша. Ми вирішили промоніторити ті самі магазини та звірити наведену статистику.

Повідомляє Інформатор.

З опублікованого списку сьогодні ми промоніторили ціни на: макарони, вівсяну крупу, борошно, олію, цукор, сіль. В офіційному звіті йдеться про наступні ціни:

Щоб здійснити перевірку цін ми звернулись за інформацією до начальника управління економічного розвитку міста Юрія Соколовського. Він надав нам список магазинів у котрих проводився аналіз, тож ми вирушили по торгових точках. Побувавши на місцях ми змогли скласти наступний список:

Макаронні вироби

Мінімальна ціна за один кілограм знаходиться у магазині “Карпати” ціна на них 23,50 грн. Максимальну ціну ми знайшли в магазині “Torba” — 99,90 грн.

Борошно

Найнижчу вартість на борошно ми знайшли у “Екомаркеті” — 13,29 грн. Натомість найдорожче знаходиться у “Екомаркеті” — 22,69 грн.

Олія

Найдешевша знаходиться у магазині “Рукавичка” — 48,99 грн. Найдорожча у “Екомаркеті” — 79,15 грн.

Цукор

Найдешевша ціна у магазині “Екомаркет” — 31,90 грн. Найдорожча у “Екомаркеті” — 48,25 грн.

Сіль

Найдешевша ціна у магазині “Torba” — 17,90 грн. Найдорожча у “Екомаркеті” — 36,49 грн.

У підсумку можемо бачити, що мінімальні ціни вищі ніж в статистиці управління економіки в межах однієї-двох гривень. Максимальні, на окремі продукти суттєво відрізняються.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com