Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Франківські лікарі врятували 60-річного калушанина за мить до смерті

Лікарі обласної клінічної лікарні врятували пацієнта зробивши йому трахеобронхіальне стентування.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради.

Чоловіка потрапив до лікарні з важким свистячим диханням після чого він потрапив до лікарні, у нього була важка гіпоксія, кисневе голодування. За словами лікарів це сталося через рак правого головного бронха з поширенням на трахею і лівий головний бронх.

“У пацієнта була тотальна оклюзія, тобто порушення прохідності. Ми зробили мініінвазивне ендоскопічне втручання, поставили трахеобронхіальний J стент і виключили праву легеню повністю, бо там відновити прохідність було неможливо”, — зазначає хірург Віталій Павлюк

Якби лікарі не зробили чоловіку стентування, то б сталася повна зупинка дихання. Вже на наступний день після операції він вирушив додому, сказавши, що “йому треба годувати коні”.

Лікар додає, що це непоодинокий випадок. В цей день до лікарні потрапило ще 2 пацієнти зі схожими симптомами. Наприклад 25-річний хлопець помер у реанімації. Ділиться, що люди втрачають час, не звертаючись за допомогою. Щоб уникнути таких прикрих ситуацій лікар радить регулярно проводити медогляд:

“Людям за 50 треба хоча б раз на рік пройти ендоскопічні обстеження, зробити аналізи. Але у наших людей підхід такий: не можеш вийти на город – значить, пора йти до лікаря, бо вже не годен”.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору