Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші вбивають професійний баскетбол?

Нещодавно Калуська міська рада вчергове урізала бюджет, що виділявся на БК “Калуш-ПНУ”. Головний тренер вбачає причину у політичному конфлікті.

Розповідає Інформатор.

30 березня 2023 року було прийнято рішення про чергове “Внесення змін до Програми фінансової підтримки спорту вищих досягнень та громадських спортивних організацій Калуської міської територіальної громади на період 2023-2025 роки”, згідно з яким фінансова допомога для баскетбольного клубу не передбачається.

У відповідь головний тренер клубу Олег Пелех опублікував низку матеріалів, що свідчать про наявність конфлікту з міською владою. На думку спортивного діяча, депутати намагаються скоротити професійну програму БК на користь міського футболу та хокею, витрати на яких за останні два роки зросли.

Цікаво, що скорочення фінансування розпочалось після крайніх виборів до міської ради. Наприклад, 25 лютого 2021 року на підтримку БК “Калуш-ПНУ” протягом 2021 року передбачалось 400 тис. грн, а 24 листопада 2022 року на період 2022-2025 роки зазначалась щорічна допомога у вигляді вдвічі меншої суми — 200 тис. грн.

З приводу скорочень секретар міської ради Віктор Гільтайчук висловив наступну думку:

“Серед хлопців двоє чи троє є калушанами, решта, напевно, не є мешканцями навіть нашої області. Ніхто нічого проти баскетболу не має, тому кошти і передбачили для розвитку баскетболу”.

Натомість Олег Пелех надав інформацію з Федерації баскетболу України, де фігурує склад БК “Калуш-ПНУ”, з якого видно, що 12 членів команди є калушанами, а ще один представляє Долину.

Проте заступниця міського голови Надія Гуш стверджує, що ці дані не відповідають дійсності.

Показово, що на одному із засідань, під час виступу начальника управління молоді та спорту Михайла Клима, міський голова прокоментував висловлювання головного тренера клубу:

“Не треба писати маніпулятивні пости у соцмережі про депутатів Калуської міської ради. Ще бюджет не прийнято, та йому (прим. ред. — Олегу Пелеху) нуль гривень поставлять, і баскетбольна команда нічого не буде мати. Треба співпрацювати, треба доводити, а не виливати негатив на депутатів”.

Своєю чергою представники міської ради пояснили, що фінансування є не утриманням, а підтримкою, себто не є обов’язковим. Також вони зазначили, що БК “Калуш-ПНУ” не виконували конкретний план заходів, а також те, що клуб є єдиною спортивною організацією дорослих, яка тренується у ДЮСШ “Сокіл” безкоштовно.

Міський голова серед спортсменів БК “Калуш-ПНУ”. Справа від нього — головний тренер Олег Пелех.

Цікаво, що згідно з актуальною підсумковою таблицею ФБУ, БК “Калуш-ПНУ” зайняв 12-е місце у Вищій Лізі з 5 перемогами та 3 поразками.

Про останні успіхи БК “Калуш-ПНУ” ви можете прочитати у нашому матеріалі: “Калуська баскетбольна команда “Калуш-ПНУ” вривається у Вищу лігу України”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору