Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Крила підтримки” проводять конкурс в рамках запобігання насиллю

Калуські волонтери організовують мініфестиваль серед молоді в межах проєкту “Запобігаємо домашньому насильству разом: кампанія зі зміни соціальних норм в громаді”.

Розповідає Інформатор.

“Крила підтримки” розпочали цього місяця 4-й етап серії заходів, присвячених боротьбі з насиллям у громаді.

“Домашнє насильство є однією із найбільш поширених форм порушення прав людини. Найчастіше від нього потерпають жінки, діти, а також люди похилого віку. Досить часто свідками домашнього насильства стають діти, що стає для них травмуючим фактором”, — кажуть волонтери.

У конкурсі можуть брати участь до 20 команд по 15 учасників з навчальних закладів Калуської громади 5-9 класів.

Кожна команда матиме завдання створити творчу роботу на тему боротьби з насиллям(відеоролики до 1 хв, плакати, графічні роботи, вірші, танець тощо). Основні критерії оцінювання робіт:

  1. актуальність, мотивація до дії;
  2. творчий підхід (не допускається плагіат);
  3. образне вирішення піднятої проблеми;
  4. композиція та основна ідея;
  5. рівень володіння технікою виконання;
  6. наявність ключового меседжу (ключове повідомлення, заклик до дії).

Зареєструватись можна у формі за покликанням. З метою підготовки до захисту робіт надсилати роботи команди на електронну пошту, вказавши у темі листа — “Конкурс соціальної реклами” та навчальний заклад.

Подати роботи можна до 22 травня включно. 23 травня о 14:00 відбудеться засідання конкурсної комісії та публічний захист робіт, що триватиме до 5 хв за участі 5 учасників команди. Відтак результати оголосять публічно. Автори найкращих робіт будуть нагородженні брендованою продукцією, а також поїздкою у гірську місцевість (для 3-х команд). Місце проведення буде повідомлено додатково.

Фінансування транспортного перевезення переможців конкурсу на розваважально-пізнавальну екскурсію здійснюватиметься управлінням в справах сім`ї, молоді, фізкультури і спорту міської ради. Харчування переможців, брендована продукція, матеріали, канцтовари фінансується ГО “Інноваційні соціальні рішення” у межах співпраці з UNFPA за підтримки уряду Канади.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору