Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Новенькі 10 гривень!” — чим особлива нова монета?

Днями, головний банк України випустив у обіг нову монету номіналом 10 гривень. Її назвали — “Сили підтримки Збройних Сил України”. 

Деталі розповідає Інформатор посилаючись на НБУ.

У п’ятницю, 19 травня Нацбанк ввів у обіг монету з вищезгаданою назвою. У НБУ поділилися, що це продовження серії “Збройні Сили України”. Саме на цій монеті зображені емблема й гасло Сил підтримки ЗСУ – “Завжди поруч”.

“Наша нова монета несе певний символ – присвяту та подяку окремому роду сил, надзвичайно важливому для обороноздатності країни. Її щоденна присутність в буденному житті українців матиме потужний посил – нагадування про героїзм та подвиги ЗСУ, про тих, завдяки кому в нашій країні знову настане мир”, – розповів голова Національного Банку України, Андрій Пишний.

Над дизайном працювали Володимир Дем’яненко та Ольга Коваленко.

 

Цікаві факти:

Аверс нової “десятки” ідентичний як у 10 гривень зразка 2018 року. У центрі монети в обрамленні давньоруського орнаменту зображено номінал, рік карбування та герб України.

Монета виконана зі сплаву на основі цинку з нікелевим покривом, маса – 6,4 грама, діаметр – 23,5 мм, тираж – 10 мільйонів штук (з них 500 тисяч – сувенірні, зокрема, їх можна буде придбати в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ).

Як і всі інші обігові монети України, обігова пам’ятна монета “Сили підтримки Збройних Сил України” є обов’язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору