Інформатор Калуш

ТРЕШ

Шпигунський провал — Прикарпатська СБУ викрила російського агента

Сьогодні, Служба Безпеки України оголосила підозру працівнику прикордонного управління фсб рф. Чоловік планував створити шпигунську мережу для розвідданих щодо Сил оборони України.

Розповідає Інформатор посилаючись на колег з Коломиї.

Контррозвідкою Служби Безпеки України було встановлено особу шпигуна — ним виявився прикордонник з псковської області, Андрій Новіков 1993 р. н.

“Чоловік отримав вказівку вербувати громадян України для використання їх на шкоду безпеці нашої держави. Під час чергувань на прикордонних пунктах пропуску Новіков безпідставно зупиняв українських громадян та приватно спілкувався. Він намагався залякуванням і погрозами отримати від громадян дані про підрозділи Збройних сил та Національної гвардії”, — прокоментували в пресслужбі СБУ.

Особливу цінність для нього несла інформація про:

  • питання комплектування,
  • інформація про розташування військових об’єктів,
  • чисельність особового складу,
  • рівень його підготовки,
  • забезпеченість підрозділів військовою технікою,
  • інші дані, що становлять державну таємницю.

З тими, хто піддавався на залякування й погоджувався на співпрацю, шпигун продовжував спілкування через месенджери та давав завдання зі збору розвідувальної інформації після їх повернення в Україну.

Службою Безпеки України працівнику ворожої спецслужби про підозру за ч. 2 ст. 15 ст. 114 КК Українизамах на шпигунство. За це йому передбачено позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Викриття шпигуна проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору