Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Вулиці Калуша оживуть історією — Анонс театралізованого заходу

Калуські історики спільно з акторами місцевих театрів проведуть екскурсію містом з елементами реконструкції.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Музейно-виставковий центр.

26 травня історикиня Людмила Андрійчук проведе усіх охочих оновленим екскурсійним маршрутом, що починається від музею “Калуська в’язниця”. Паралельно до оповідей про минувщину міста та розповідей про давнішню архітектуру, актори театрів “ЛюбАрт” та “Silentium” виконають творчо-історичну реконструкцію. Зокрема, актори “ЛюбАрту” зіграють представників чотирьох національних громад центру довоєнного Калуша: українського міщанства біля Народного дому, єврейського осередку біля теперішнього Краєзнавчого музею, польського панства біля колишнього “Сокола” (сьогодні — Мультикультурний центр) та баварських переселенців, які очікуватимуть решту міщан на площі Героїв.

“Це буде ілюстрування вуличних екскурсій по історії Калуша. В мене була давня мрія перевдягтись на панський лад XIX століття і ходити містом, містично повернувши його в минуле”, — ділиться з нами режисерка театру Любов Липовська.

Також допитливих глядачів чекає втаємничена історична родзинка, а відтак актори продовжать рух вулицею Грушевського до миловидного саду у дворі Центру науково-технічної творчості, де відбудеться автентичний пікнік.

Початок о 18:00. Розпочинається маршрут з меморіального музею “Калуська в’язниця” за адресою: вул. Січинського, 5.

Схожий захід “любартівці” проводили на День міста Коломиї, у серпні 2021 року. Тобі актори реконструювали приїзд першого потяга у місто.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору