Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Здійснила неправдивий виклик в поліцію” — позивачка відмовилась платити штраф

Жінка звернулася до суду із позовом, мотивуючи його тим, що постановою поліцейського її притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 183 КУпАП й накладено штраф у розмірі 3 400 грн.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

3 січня 2023 року позивачка, яку визнали винною, здійснила завідомо неправдивий виклик, зателефонувавши на лінію “102”, та повідомила про пограбування. Проте воно не було підтверджене.

Жінка пояснила, що у неї виник конфлікт зі знайомим, в ході якого він забрав її смартфон, та поїхав з ним на авто. Оскільки її телефон був дороговартісним, а також до нього були прив’язані банківські карти, вона попросила в іншого знайомого телефон, щоб зателефонувати в поліцію та повідомити про викрадення.

Згодом за місцем проживання чоловіка був виявлений смартфон. Його, чомусь, передали матері жінки на відповідальне зберігання, а щодо жінки була винесена постанова про притягнення до відповідальності за статею 183 КУпАП.

В матеріалах справи недостатня кількість доказів, яка б підтверджувала наявність у позивача прямого умислу на вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого вищезгаданою статею.

У підсумку розгляду постанова поліцейського про притягнення до адміністративної відповідальності позивачки скасована, а провадження по справі закрито.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору