Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті завершили перший етап імунізації диких тварин

Протягом 3 днів проводились заходи з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

У зв’язку із впровадженням воєнного стану цьогоріч вакцини розповсюджувались без застосування авіації, а саме ручним способом.

“Так на території сільськогосподарських, лісових угідь, вирубок, на перехрестях та узбіччях доріг, вздовж річок шляхом наземного розподілу розкладено 32 500 доз вакцини на загальній площі 1 300 кілометрів квадратних”, — пишуть на сторінці Держспоживслужби.

Приманки розповсюджувала 71 робоча група, у склад якої увійшли:

  • 184 спеціалісти головного управління Держпродспоживслужби в області та Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини;
  • 82 представники органів місцевого самоврядування;
  • 45 працівників національної поліції;
  • 114 фахівців лісового та мисливського господарства і користувачі мисливських угідь.

Загалом участь в кампанії узяло 425 осіб.

“Дана кампанія спрямована на створення стійкого імунітету до сказу серед диких тварин, адже дикі тварини, а саме лисиці, є основним резервуаром збудника вірусу сказу в навколишньому середовищі. В свою чергу це зменшить ймовірність передачі збудника захворювання до сільськогосподарських та домашніх тварин”, — пишуть працівники управління.

Вони також додають, що місцеві мешканці, представники органів місцевого самоврядування та користувачі мисливських угідь позитивно відгукнулись на перший етап кампанії. Пояснюють це тим, що регуляція чисельності популяції червоної лисиці у зв’язку з воєнним станом не проводилась.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору